Saturn Petcare

Saturn Petcare in Hattem is producent van diervoeding voor huisdieren en levert aan internationale topmerken.

Mechanische ventilatie bij Saturn Petcare

Bij Saturn Petcare heeft Klimakon Systems een mechanische luchttoevoer en -afvoerunit geplaatst om het warmteprobleem in de smaakstoffenafdeling op te lossen.

Het probleem op de smaakstoffenafdeling was dat door het ontbreken van ventilatie het binnenklimaat warm en bedompt en de lucht vervuild was met nare geuren.

Er werden door Saturn Petcare twee randvoorwaarden gesteld aan de eventuele oplossing. In de eerste plaats moesten de luchtsnelheden zo laag zijn dat er geen dwarreling van grondstoffen kon plaatsvinden. In de tweede plaats moesten de toegepaste leidingen van corrosiewerend materiaal worden gemaakt. Daarnaast was er, om de nieuw in te brengen lucht te verwarmen, geen warm water, stoom of gas voorhanden.

De oplossing voor het probleem is gevonden in één unit waarin zowel de luchttoevoer als de luchtafvoer gecombineerd worden.

De verwarming wordt gerealiseerd door electrische verwarmingselementen. Om corrosie te voorkomen zijn de ventilatoren voor luchttoevoer en -afvoer uitgevoerd in kunststof. Dit geldt ook voor het leidingensysteem. Alle componenten zijn samengebouwd in één speciaal hiervoor ontworpen luchtbehandelingskast van aluminium (AlMg3).

De aanvoerroosters zijn van aluminium, de retourroosters zijn speciaal gemaakt van roestvrijstaal met een uitneembaar zakkenfiltersysteem, bestand tegen corrosieve stoffen en zeer gebruiksvriendelijk in het onderhoud.

De luchtbehandelingskast is geheel door Klimakon Systems in eigen beheer ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd.

Het resultaat is dat de ongewenste warmte-overlast is verdwenen en dat aan de twee gestelde randvoorwaarden die Saturn Petcare stelde is voldaan.

Klimakon Systems heeft een totaaloplossing geleverd, van advies tot installatie en in bedrijf stelling.

Wij hebben de oplossing voor uw klimaatbeheersing problemen

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?