Rook- en WarmteAfvoer

Klimakon Systems uw specialist:
ervaren en deskundig
we schakelen snel met korte lijnen

Rook- en WarmteAfvoer installatie (RWA)

Bij brand is het niet het vuur zelf maar juist de giftige rook dat het grootste gevaar oplevert voor mensen. Klimakon Systems bv is een Kiwa-NCP erkend rookbeheersingsbedrijf waardoor wij de juiste Rook- en Warmteafvoerinstallatie voor uw toepassing kunnen ontwerpen, installeren én onderhouden.

Een correct ontworpen RWA-installatie zorgt voor een rookvrije vluchtweg, beperking van schade aan inventaris, bezwijken van de gebouwconstructie door extreme hitte en biedt mogelijkheid voor de brandweer om gericht te kunnen blussen.

Bent u opzoek naar een echt familiebedrijf met alle deskundigheid en ervaring op het gebied van rookbeheersing? Wacht dan niet langer en spreek met 1 van onze specialisten.

Hoe werkt een rookbeheersingssysteem?

Een rookbeheersingssysteem bestaat uit een natuurlijk of mechanisch rook- en warmte afvoerinstallatie en een luchttoevoersysteem.

Indien er sprake is van een brandmelding, dan worden de units geactiveerd door een brandmeldinstallatie. Bij grotere RWA-installaties kunnen er ook vaste of beweegbare rookschermen geïnstalleerd worden.

Het is uiteraard noodzakelijk dat al deze componenten naadloos op elkaar aansluiten. Een rookbeheersingssysteem kan ook gebruikt worden voor natuurlijke ventilatie en daglicht.

Belangrijkste functie

De afvoer van rook zorgt ervoor dat mensen in de ruimte zicht hebben op de vluchtwegen en minder kans hebben op rookvergiftiging. 

En zo is de brandweer ook beter in staat om de brandhaard te lokaliseren en te blussen.

Afvoer van Warmte

Door de afvoer van warmte wordt de schade aan de dragende constructie van het gebouw beperkt en kan de brandweer veilig haar werkzaamheden uitvoeren.

Natuurlijke ventilatie

Naast rookbeheersing kan de RWA-installatie ook gebruikt worden voor natuurlijke ventilatie. 

Ook kan er worden gekozen voor lichtdoorlatende lamellen/kleppen waardoor het tevens functioneert als daglichtvoorziening.

Klimakon Systems BV
de juiste keuze voor uw project!

Klimakon Systems BV is uw partner!

Het ontzorgen van bedrijven staat bij ons hoog in het vaandel, wij maken gebruik van korte lijnen, u heeft altijd één punt van contact en altijd de juiste persoon zodat er geen ruis ontstaat en uw vragen/wensen altijd snel en adequaat worden behandeld.

Klimakon Systems BV is specialist op het gebied van Rook-en WarmteAfvoer

Wij geven deskundig advies over rookbeheersing en kunnen u assisteren met het verkrijgen van de benodigde documenten zoals Programma van Eisen (PvE) of Uitgangspuntendocument (UpD).

Tevens kunt u bij ons terecht voor vragen over een inspectiecertificering volgens de CCV regeling.

Ook voor een vrijblijvende opname op locatie of offerteaanvraag bent u bij ons aan het juiste adres!

bovenaanzicht rwa systeem op dak met drone
Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met uw RWA vragen?
Neem contact met ons op voor een afspraak of geef uw wensen aan ons door en wij maken een offerte op maat!