Saturn Petcare

RWA, mechanische ventilatie, daglichtvoorziening, verwarming, service & onderhoud

 

Mechanische ventilatie bij Saturn Petcare

Saturn Petcare in Hattem is producent van diervoeding voor huisdieren en levert aan internationale topmerken.

Bij Saturn Petcare heeft Klimakon Systems een mechanische luchttoevoer en -afvoerunit geplaatst om het warmteprobleem in de smaakstoffenafdeling op te lossen.

Het probleem op de smaakstoffenafdeling was dat door het ontbreken van ventilatie het binnenklimaat warm en bedompt en de lucht vervuild was met nare geuren.

Er werden door Saturn Petcare twee randvoorwaarden gesteld aan de eventuele oplossing. In de eerste plaats moesten de luchtsnelheden zo laag zijn dat er geen dwarreling van grondstoffen kon plaatsvinden. In de tweede plaats moesten de toegepaste leidingen van corrosiewerend materiaal worden gemaakt. Daarnaast was er, om de nieuw in te brengen lucht te verwarmen, geen warm water, stoom of gas voorhanden.

De oplossing voor het probleem is gevonden in één unit waarin zowel de luchttoevoer als de luchtafvoer gecombineerd worden. De verwarming wordt gerealiseerd door electrische verwarmingselementen. Om corrosie te voorkomen zijn de ventilatoren voor luchttoevoer en -afvoer uitgevoerd in kunststof. Dit geldt ook voor het leidingensysteem. Alle componenten zijn samengebouwd in één speciaal hiervoor ontworpen luchtbehandelingskast van aluminium (AlMg3). De aanvoerroosters zijn van aluminium, de retourroosters zijn speciaal gemaakt van roestvrijstaal met een uitneembaar zakkenfiltersysteem, bestand tegen corrosieve stoffen en zeer gebruiksvriendelijk in het onderhoud. De luchtbehandelingskast is geheel door Klimakon Systems in eigen beheer ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd.

Het resultaat is dat de ongewenste warmte-overlast is verdwenen en dat aan de twee gestelde randvoorwaarden die Saturn Petcare stelde is voldaan. Klimakon Systems heeft een totaaloplossing geleverd, van advies tot installatie en in bedrijf stelling.

Brandpreventie

Brandpreventie

Rook-Warmte-Afvoer (RWA)
Bij brandventilatie worden rook-warmte-afvoer-units, samengevat als RWA-installatie, geplaatst in het dak van het gebouw.
Bij brandmelding, via rookmelders of handmelders, worden de kleppen van de units opengestuurd, waardoor de rook en warmte uit de ruimte afgevoerd worden.

Meer info
Onderhoud

Onderhoud

Klimakon Systems neemt desgevraagd het beheer van de technische installaties over. De voordelen voor u zijn:

Meer info
Koeltechniek

Koeltechniek

Klimakon Systems heeft een eigen divisie die gespecialiseerd is in koeltechniek. Deze divisie is uiteraard STEK-erkend.

Meer info
Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing

Voor een optimale beheersing van uw bedrijfsklimaat bent u bij Klimakon Systems in goede handen.

Meer info
Daglichtvoorziening

Daglichtvoorziening

De toevoer van daglicht in bedrijfsruimten in daken en gevels door lichtstraten, lichtkoepels en glaskappen.

Meer info