Brandpreventie

Brandventilatie maakt onderdeel uit van het veelomvattender brandpreventieplan. Bij brandpreventie staat beheersbaarheid, schadebeperking van brand alsmede beschikbaarheid van vluchtmogelijkheden centraal. Klimakon Systems geeft advies over brandpreventie, daarbij treden wij op als adviseur en deskundige en kunnen wij u assisteren met het verkrijgen van de benodigde vergunningen.
Daarnaast kan Klimakon Systems zorgen voor het ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van de installatie die bestaat uit een brandmeldcentrale, branddetectie (zowel rook- als warmtemelders) en brandventilatie units.

Rook-Warmte-Afvoer (RWA)
Bij brandventilatie worden rook-warmte-afvoer-units, samengevat als RWA installatie, deze worden geplaatst in het dak van het gebouw.
Bij brandmelding door de interne brandmeldcentrale welke wordt aangestuurd door brandmelders en rookmelders worden de kleppen van de units opengestuurd waardoor de rook en warmte uit de ruimte afgevoerd kan worden.


De belangrijkste functie van de rook-warmte-afvoer-unit is het afvoeren van rook, zodat mensen in de ruimte zicht hebben op de vluchtwegen en minder kans hebben op rookvergiftiging. Voor de brandweer is met name het vrij zicht houden op de brandhaard het belangrijkste doel van de RWA-installatie.
De tweede belangrijke functie is de afvoer van warmte. Hierdoor wordt de schade aan de dragende constructie van het gebouw beperkt en kan de brandweer veilig haar werkzaamheden uitvoeren. Naast rookbeheersing kan de RWA-installatie ook gebruikt worden voor natuurlijke ventilatie. Klimakon Systems heeft in eigen beheer rook-warmte-afvoer-units ontwikkeld.
Brandpreventie

Brandpreventie

Rook-Warmte-Afvoer (RWA)
Bij brandventilatie worden rook-warmte-afvoer-units, samengevat als RWA-installatie, geplaatst in het dak van het gebouw.
Bij brandmelding, via rookmelders of handmelders, worden de kleppen van de units opengestuurd, waardoor de rook en warmte uit de ruimte afgevoerd worden.

Meer info
Onderhoud

Onderhoud

Klimakon Systems neemt desgevraagd het beheer van de technische installaties over. De voordelen voor u zijn:

Meer info
Koeltechniek

Koeltechniek

Klimakon Systems heeft een eigen divisie die gespecialiseerd is in koeltechniek. Deze divisie is uiteraard STEK-erkend.

Meer info
Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing

Voor een optimale beheersing van uw bedrijfsklimaat bent u bij Klimakon Systems in goede handen.

Meer info
Daglichtvoorziening

Daglichtvoorziening

De toevoer van daglicht in bedrijfsruimten in daken en gevels door lichtstraten, lichtkoepels en glaskappen.

Meer info