Koeltechniek

Bij koeltechniek kunnen we twee soorten onderscheiden:

 

Comfort koeling

Bij comfort koeling gaat het primair om het binnenklimaat te optimaliseren zodanig dat mensen het verblijf in de betreffende ruimte aangenaam vinden. De meest voorkomende vorm van comfort koeling is airconditioning.

 

Industriële koeling 

Bij industriële koeling gaat het om de koeling van opslagruimtes en productieruimtes. Voor opslagruimtes wordt veelal gebruik gemaakt van koel en vriescellen. Voor productieruimtes worden veelal speciale koelinstallaties toegepast.

 

*Comfort koeling

Steeds meer bedrijven realiseren zich dat een goed werkklimaat de productiviteit, concentratie en motivatie van medewerkers verhoogd. Daarnaast worden in de arbeidsomstandighedenwet ook steeds hogere eisen gesteld aan het werkklimaat. Comfort koeling wil zeggen dat de temperatuur in een ruimte met 4 of 5 graden wordt verlaagd ten opzichte van de buitentemperatuur. Dit gebeurt doorgaans door middel van airconditioning.

Een airconditioning installatie bestaat uit een buitenunit met een of meerdere binnenunits.

Bij airconditioning wordt de lucht in een ruimte continu gecirculeerd, waarbij de warmere lucht wordt aangezogen, gefilterd, ontvochtigd, gekoeld en vervolgens wordt toegevoerd.

werking-airco-unitEén unit voor airconditioning en verwarming Dit systeem bestaat uit een buitenunit met omkeerbare werking in combinatie met één of meerdere binnenunits. In de stand 'koeling' werkt het systeem als een normale airconditioner. In de stand 'verwarming' wordt de werking omgedraaid. De persgassen die eerst hun warmte afgaven aan de buitenunit gaan nu, via de omkeerklep, naar de binnenunit. Hier zullen de persgassen de warmte afgeven aan de lucht in de ruimte waar de binnenuit in opgehangen is (zie figuur).
omgekeerde werkingDe binnenunits kunnen naar keuze elk apart of per groep bediend worden. In bepaalde systemen is het mogelijk om binnen hetzelfde systeem de ene binnenunit te laten verwarmen en de andere te laten koelen. Het grote voordeel van dit gecombineerde systeem is dat de conventionele warmwatervoorziening ten behoeve van verwarming achterwege kan blijven, waardoor ook de altijd in de weg zittende radiatoren niet meer nodig zijn. Klimakon Systems adviseert, levert, installeert en onderhoudt alle soorten airconditioningsystemen. Tevens adviseren wij ten aanzien van energiebesparende oplossingen.

 
*Industriële koeling

Onder industriële koeling wordt verstaan het koelen van opslagruimtes en productieruimtes. Industriële koeling wijkt af van comfort koeling met betrekking tot de mate van temperatuurverlaging, de gebruikte techniek en het koelvermogen. Bij industriële koeling wordt een ruimte op een permanent lage temperatuur gehouden, variërend van circa 7 graden boven nul tot 30 graden onder nul. Deze lage temperaturen zijn nodig om de kwaliteit van de producten of de productieprocessen te kunnen garanderen. Klimakon Systems helpt u graag bij uw vraagstellingen en projecten op het gebied van industriële koeling.
Brandpreventie

Brandpreventie

Rook-Warmte-Afvoer (RWA)
Bij brandventilatie worden rook-warmte-afvoer-units, samengevat als RWA-installatie, geplaatst in het dak van het gebouw.
Bij brandmelding, via rookmelders of handmelders, worden de kleppen van de units opengestuurd, waardoor de rook en warmte uit de ruimte afgevoerd worden.

Meer info
Onderhoud

Onderhoud

Klimakon Systems neemt desgevraagd het beheer van de technische installaties over. De voordelen voor u zijn:

Meer info
Koeltechniek

Koeltechniek

Klimakon Systems heeft een eigen divisie die gespecialiseerd is in koeltechniek. Deze divisie is uiteraard STEK-erkend.

Meer info
Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing

Voor een optimale beheersing van uw bedrijfsklimaat bent u bij Klimakon Systems in goede handen.

Meer info
Daglichtvoorziening

Daglichtvoorziening

De toevoer van daglicht in bedrijfsruimten in daken en gevels door lichtstraten, lichtkoepels en glaskappen.

Meer info