Moorman karton 

Klimaatbeheersing, installaties, service & onderhoud 
 
 
Luchtbevochtiging bij Moorman Karton te Weesp 

Moorman Karton Weesp is een van de meest veelzijdige groothandelaren in karton. Tevens is Moorman fabrikant van een groot aantal halffabrikaten zoals foamboard, dit wordt gebruikt in luxe agenda's en albums, exclusief passepartoutkarton, hoogwaardig zuurvrij museumkarton en een aantal zelfklevende specialiteiten. Verder produceert Moorman displays, showcards en andere point of purchase materialen.

Aangezien Moorman met zeer hoogwaardige materialen werkt is voor de productverwerking en -opslag een constante relatieve luchtvochtigheid een eerste vereiste. Klimakon Systems heeft bij Moorman Karton Weesp een bestaande luchtbevochtigingsinstallatie vervangen door een nieuwe.
Het probleem bij Moorman te Weesp bestond uit een luchtbevochtigingsinstallatie die sterk verouderd was en daardoor zeer onderhoudsgevoelig. Het resultaat hiervan was dat de noodzakelijke relatieve luchtvochtigheid van 55% niet gewaarborgd kon worden. Daarnaast bleek de oude installatie regelmatig onvoldoende te vernevelen, waardoor druppelvorming ontstond. Hierdoor konden papier- en kartonproducten waterschade krijgen. Als gevolg van de problemen liepen de onderhouds- en storingskosten steeds verder op.
 
De oplossing voor de genoemde problemen bestond uit het door Klimakon Systems geleverde Airfog luchtbevochtigingssysteem. De verneveling van dit systeem vindt plaats via speciale vernevelingskoppen waarbij de verneveling van het vocht plaatsvindt door het uitstromen van perslucht waarbij het water door de venturiwerking meegezogen en verneveld wordt. Het belangrijkste voordeel van dit systeem is dat er nooit water vanuit de koppen de ruimte in kan spuiten omdat het watercircuit drukloos is.Klimakon Systems heeft bij het installeren van het Airfog luchtbevochtigingssysteem gebruik gemaakt van de bestaande infrastructuur van de oude installatie, waardoor de totale installatiekosten laag zijn gehouden.

Het resultaat is een perfect functionerende luchtbevochtigingsinstallatie waarbij de noodzakelijke relatieve luchtvochtigheid van 55% constant wordt gehouden. De kwaliteit van de producten blijft gegarandeerd doordat er geen druppelvorming kan ontstaan. Een laatste voordeel is dat het aantal vernevelingskoppen met een derde is gereduceerd, namelijk van 15 koppen in het oude systeem naar 10 koppen in het nieuwe systeem.
Brandpreventie

Brandpreventie

Rook-Warmte-Afvoer (RWA)
Bij brandventilatie worden rook-warmte-afvoer-units, samengevat als RWA-installatie, geplaatst in het dak van het gebouw.
Bij brandmelding, via rookmelders of handmelders, worden de kleppen van de units opengestuurd, waardoor de rook en warmte uit de ruimte afgevoerd worden.

Meer info
Onderhoud

Onderhoud

Klimakon Systems neemt desgevraagd het beheer van de technische installaties over. De voordelen voor u zijn:

Meer info
Koeltechniek

Koeltechniek

Klimakon Systems heeft een eigen divisie die gespecialiseerd is in koeltechniek. Deze divisie is uiteraard STEK-erkend.

Meer info
Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing

Voor een optimale beheersing van uw bedrijfsklimaat bent u bij Klimakon Systems in goede handen.

Meer info
Daglichtvoorziening

Daglichtvoorziening

De toevoer van daglicht in bedrijfsruimten in daken en gevels door lichtstraten, lichtkoepels en glaskappen.

Meer info